ΕΛΕΓΧΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ

Οι ιδιοκτήτες μετά την ανάρτηση από το Κτηματολόγιο θα πρέπει:
1: Να ελέγξουν αν τα στοιχεία τους είναι σωστά καταγεγραμμένα.
2: Να δουν αν έχουν αποτυπωθεί στο κτηματολογικό απόσπασμα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως είναι γραμμένα στο συμβόλαιο τα τετραγωνικά μέτρα του διαμερίσματος και τα χιλιοστά της ιδιοκτησίας τους επί του οικοπέδου.
3: Να τσεκάρουν αν είναι σωστά γραμμένος ο αριθμός του συμβολαίου και του πιστοποιητικού μεταγραφής, καθώς και τα στοιχεία του συμβολαιογράφου.
4: Να ελέγξουν αν έχει καταγραφεί σωστά ο αριθμός της οριζόντιας ιδιοκτησίας.
5: Να ελέγξουν εάν είναι σωστά καταγεγραμμένα τα ποσοστά των υπολοίπων ιδιοκτητών. Και αυτό διότι ό,τι δεν καταγράφεται στο Κτηματολόγιο χαρακτηρίζεται ως “αγνώστου ιδιοκτήτη ” και καταλήγει – ύστερα από χρόνια –στο Δημόσιο.
6: Να δουν αν το οικόπεδο τους αποτυπώνεται σωστά στο κτηματολογικό απόσπασμα.
7: Να τσεκάρουν αν η διαφορά στο εμβαδόν του οικοπέδου που έχει καταγραφεί και αυτού που αναγράφεται στο συμβόλαιο είναι μέσα στο όρια της απόκλισης ( τα όρια καταγράφονται στο κάτω μέρος του κτηματολογικού αποσπάσματος).
8: Να δουν εάν είναι αριθμητικά σωστά καταγεγραμμένα τα δικαιώματα. Αυτό σημαίνει πως για π.χ 10 ιδιοκτησίες θα πρέπει να υπάρχουν 10 κωδικοί ιδιοκτησίας
9: Να ελέγξουν αν υπάρχει αναφορά για δικαιώματα που απορρίφθηκαν εξαιτίας έλλειψης επαρκών στοιχείων που θεμελιώνουν δικαίωμα. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει αν επισκεφτούν το Κτηματολογικό Γραφείο προσκομίζοντας τα απαραίτητα έγγραφα.
10: Να δουν στο ειδικό έντυπο (Α1) αν υπάρχουν παρατηρήσεις. Στην περίπτωση που υπάρχουν, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Κτηματογράφησης προκειμένου να προσκομίσουν τα έγγραφα που απαιτούνται . Το ίδιο ισχύει και για όσους δεν έχουν πληρώσει το τέλος των 35 ευρώ. Και αυτό διότι όσοι δεν το έχουν καταβάλει δεν μπορούν να δουν τα κτηματολογικά αποσπάσματα.
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων θα αποσταλούν προσωπικά emails. Στη συνέχεια οι ιδιοκτήτες που διαθέτουν ακίνητα στον δήμο της Αθήνας θα πρέπει να μπουν στην ανάλογη εφαρμογή του Κτηματολογίου (www.ktimatologio.gr) στο portal ” e- ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ “χρησιμοποιώντας τους κωδικούς taxisnet για να δουν αποσπάσματα από τους Κτηματολογικούς Πίνακες και τα Διαγράμματα.
Σημειώνεται πως οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν τα στοιχεία της ανάρτησης είτε μέσω κωδικών ασφαλείας που χρησιμοποιούν στις εφαρμογές Taxisnet, είτε αφού δημιουργήσουν (εάν δεν το έχουν ήδη κάνει) τον προσωπικό τους κωδικό και εισάγουν τα τρία κλειδιά που βρίσκονται στο αποδεικτικό της δήλωσης τους ( Αριθμός Πρωτοκόλλου Δήλωσης, Κωδικός Προσώπου και Κωδικός Ιδιοκτησίας). Όσοι από τους ιδιοκτήτες δεν τα πάνε καλά με τα ηλεκτρονικά θα μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Κτηματογράφησης Αθηνών που λειτουργεί στα Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου επί της λεωφόρου Βεΐκου 137.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Τα μέλη της εταιρείας

 

Κασκάνης Ιωάννης
Πολιτικός Μηχανικός ΔΠΘ
Αρ. Μητρώου ΤΕΕ: 110552
Αρ. Μητρώου Ενερ. Επιθ.: 16566

Ευάγγελος Τσόλης
Msc Energy , H-W Un., Εδιμβούργου
Μέλος Βρετανικού Ινστιτούτου Ενέργειας

Scroll to Top